Ładnie się prezentują i każdy znajdzie w nich coś dla siebie :)Składniki6 matiasów6 jajek50 dkg pieczarek1 puszka groszku2 cebule5 ogórków kiszonych3 łyżki majonezu1 łyżeczka musztardysól, pieprznatka i papryka konserwowa do dekoracjiSposób przygotowaniaŚledzie moczyłam 24 godziny w zalewie wg tego przepisu: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/sledzie-po-kaszubsku-15 Smakują rewelacyjnie, jednak jeśli ktoś lubi słonawy posmak matiasów, to lepiej wymoczyć je w wodzie lub mleku :)Jajka ugotować na twardo. Pieczarki pokroić drobno i wrzucić na 5 minut na osolony wrzątek. Odcedzić, a jak ostygną odcisnąć. Cebulę pokroić w drobną kostkę i przelać wrzątkiem. Ogórki pokroić w kostkę i odcisnąć. Wszystkie składniki, poza jajkami, wymieszać z majonezem i musztardą i doprawić sola i pieprzem.Śledzie wyjąć z zalewy i rozłożyć na półmisku. Na każdym położyć połówkę jajka i przykryć sałatką. Udekorować wg uznania. Smacznego :)Darmowy Hosting CBA.PL