Dzięki dobrze dobranym składnikom sałatka świetnie wygląda a smakuje jeszcze lepiej. Dodatkowy plus tej sałatki to taki że pasuje i do kolacji i na śniadanie do pracy.Składniki :500 gr pieczarek (średnich)4-5 jajek2 cebule (średnie)3 większe kiszone ogórkipół puszki kukurydzy2 łyżki majonezu1 łyżeczka musztardyświeży kopereksól, pieprzPrzygotowanie :Z pieczarek ściągam skórkę i wrzucam do gotującej się lekko osolonej wody i gotuję ok 15 minut. Cedzę, studzę i kroję na ćwiartki. Jajka również gotuję na twardo, po ugotowaniu kroję w kostkę.Cebulę drobno szatkuję, ogórka kroję w kosteczkę i odsączam pół puszki kukurydzy. Wszystkie te składniki mieszam ze sobą, dodaję majonez i musztardę oraz drobno posiekany koperek, doprawiam solą i pieprzem.Smacznego ;)