Wykonanie
Delikatne
mięso i duszone warzywa idealnie się uzupełniają :)Składniki1 podwójna
pierś z kurczaka6-7
ziemniaków2
marchewki20 dkg
pieczarek2
papryki2
cebule3-4 ząbki
czosnku1 szklanka
bulionu (może być z kostki)
sól,
pieprzzioła prowansalskieSposób przygotowania
Ziemniaki obrać i pokroić w ćwiartki. Gotować 5 minut. Fileta przyprawić i podsmażyć na suchej patelni.
Cebulę pokroić w piórka i usmażyć na złoto.
Pieczarki podsmażyć do odparowania soku.
Marchewkę obrać i pokroić w plasterki.
Paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do naczynia do zapiekania, doprawić i wymieszać. Dodać przeciśnięty przez praskę
czosnek. Zalać
bulionem.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na godzinę. W czasie pieczenia kilka
razy wymieszać. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL