Składnikiciasto:ok. 0,5 kg mąki1 jajkosólok. 1 szklanka wrzątku (ile mąka zabierze)łyżka olejufarsz:80 dkg kapusty kiszonej50 dkg pieczarek3 duże cebulepieprz, sól, papryka słodka mielonaSposób przygotowaniaKapustę odgotować, odcisnąć i drobno pokroić lub przepuścić przez maszynkę o grubym sitku. Cebulkę pokroić i podsmażyć na oleju, 2/3 przełożyć do kapusty. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubym oczku i podsmażyć do odparowania wody na pozostałej na patelni cebuli. Wymieszać z kapustą. Doprawić do smaku solą, pieprzem i słodką papryką.Z mąki, jajka, soli i oleju zarobić ciasto dolewając wrzątku. Cienko rozwałkować i wycinać szklanką okrągłe placki.Sklejone pierożki gotować we wrzątku do wypłynięcia. Podawać omaszczone smażoną cebulką. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL