Z owocami prosto z ogródka :)Składnikizaczyn:4 dkg drożdży1/3 szklanki mleka3 łyżki cukru5 łyżek mąkiciasto:60 dkg mąki2 jaja1/2 szklanki mleka1/3 kostki margaryny3 łyżki cukrukruszonka:1/2 kostki margaryny3/4 szklanki mąki3/4 szklanki cukru kryształudodatkowo:4 jabłka1 szklanka porzeczek1/2 szklanki truskawekSposób przygotowaniaPrzygotować zaczyn: drożdże rozmieszać z cukrem, zalać ciepłym mlekiem, dodać mąkę, wymieszać. Powinien mieć konsystencję gęstej śmietany. Przygotowany zaczyn wylać do przesianej do miski mąki i odstawić do wyrośnięcia.Po około 15-20 minutach dodać pozostałe składniki ciasta (margarynę rozpuścić) i wyrobić ciasto drożdżowe. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Kiedy podwoi swoją objętość przełożyć je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posypać owocami (truskawki i jabłka pokroić) i kruszonką przygotowaną z margaryny, cukru i mąki.Piec około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL