Wykonanie
Składniki1 podwójna
pierś z kurczaka1 puszka
kukurydzy1/2
kapusty pekińskiej1
cebula5
ogórków konserwowychmajonezketchupprzyprawa do gyrosasłodka i
ostra paprykaolejSposób przygotowania
Pierś z kurczaka pokroić, posypać przyprawą do gyrosa i
paprykami, polać 2 łyżkami
oleju, wymieszać i wstawić do lodówki na około pół godziny.
Potem podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu i ostudzić.Pekinkę poszatkować.
Ogórki pokroić w kostkę.
Kukurydzę odsączyć.
Cebulę pokroić, przelać wrzątkiem, a jak ostygnie wymieszać z
ogórkami.Składniki układać warstwami: pekinka,
majonez,
kukurydza,
ogórki z
cebulą,
mięso,
ketchup. Ja powtórzyłam warstwy dwa
razy i na wierzchu dałam pekinkę z
kukurydzą.Darmowy Hosting CBA.PL