ßßß Cookit - przepis na Kiełbasa suszona piwkowa Arka

Kiełbasa suszona piwkowa Arka

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Kiszka ziemniaczana wg. Arkadiusza
Śliwki wędzone »
Kiełbasa suszona piwkowa Arka
Składniki:
- 1kg mięsa kl. I z łopatki,
- 0,5kg mięsa kl. III z łopatki
- 0,5 kg słoniny ,
- 20 gr soli na kg,
- kolendra,
- ostra papryka chili, ale naprawdę ostra ja mam taką indyjską masakra,
- czosnek,
Mięso kl I połowa na szarpaku, a połowa pokrojona nożem. Słonina pokrojona w kostkę. Mięso kl III zemleć na najmniejszym sitku, dodać przyprawy wymieszać. Napełniamy w jelita 36/38, robimy wianki, wędzimy dwa razy po 3 godziny zimnym dymem, do lodówki moja po miesiącu rozpoczęta do piwka fajna sprawa ;)))
niedziela, 28 września 2014, beiot
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Komentarze
Ostatnie wpisy
Mielonka z dziczyzny – ...
Peklowanie zalewowe
Peklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i szynka z jelenia
Chlebek orkiszowy Wiesława
Mój prezent gwiazdkowy 2015
Pasztet myśliwego
Rosół z kaczki
Dzika kaczka wędzona
_________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe
Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!
design by SenTineL Wood.n
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://wyrobydomowe.blox.pl/2014/09/Kielbasa-suszona-piwkowa-Arka.html