Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Kiełbasa ...
Pstrąg wędzony 65279 »
Kiełbasa biała surowa

Składniki:-
mięso wieprzowe z
szynki,
łopatki kl. I 2 kg-
mięso wieprzowe gulaszowe, tłuste lub tłusty
boczek kl. II 7 kg-
wołowina gulaszowa 1kg-
woda do 10%-
pieprz mielony 1,5g/kg-
majeranek 3-5g/kg-
sól 20-22 g/kg-
czonek, główki siekany 1-2 szt- jelita wieprzowe kal 32+
Mięso wieprzowe kl I rozdrabniamy na sitku 8 mm,
mięso wieprzowe kl. II na sitku 5 mm, a wołowe na sitku 3mm.Mieszamy wszystkie rodzaje
mięsa, dodajemy
przyprawy,
sól i
wodę. Wyrabiamy masę dokładnie, aż nabierze kleistości.Napełniamy jelita i odkręcamy w odcinki o długości ok 12-15cm.

Tak przygotowane
kiełbaski możemy użyć do barszczu, bigosu, sparzyć i zjeść z
chrzanem, ...Smacznegosobota, 28 grudnia 2013, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter