ßßß Cookit - przepis na Kiełbasa biała surowa

Kiełbasa biała surowa

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Kiełbasa ...
Pstrąg wędzony 65279 »
Kiełbasa biała surowa
Składniki:
- mięso wieprzowe z szynki, łopatki kl. I 2 kg
- mięso wieprzowe gulaszowe, tłuste lub tłusty boczek kl. II 7 kg
- wołowina gulaszowa 1kg
- woda do 10%
- pieprz mielony 1,5g/kg
- majeranek 3-5g/kg
- sól 20-22 g/kg
- czonek, główki siekany 1-2 szt
- jelita wieprzowe kal 32+
Mięso wieprzowe kl I rozdrabniamy na sitku 8 mm, mięso wieprzowe kl. II na sitku 5 mm, a wołowe na sitku 3mm.
Mieszamy wszystkie rodzaje mięsa, dodajemy przyprawy, sól i wodę. Wyrabiamy masę dokładnie, aż nabierze kleistości.
Napełniamy jelita i odkręcamy w odcinki o długości ok 12-15cm.
Tak przygotowane kiełbaski możemy użyć do barszczu, bigosu, sparzyć i zjeść z chrzanem, ...
Smacznego
sobota, 28 grudnia 2013, beiot
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Komentarze
Ostatnie wpisy
Mielonka z dziczyzny – ...
Peklowanie zalewowe
Peklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i szynka z jelenia
Chlebek orkiszowy Wiesława
Mój prezent gwiazdkowy 2015
Pasztet myśliwego
Rosół z kaczki
Dzika kaczka wędzona
_________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe
Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!
design by SenTineL Wood.n
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://wyrobydomowe.blox.pl/2013/12/Kielbasa-biala-surowa.html