ßßß
Składniki:- polędwica lub szynka z jelenia (wyłącznie świeża)- pieprz,- sól,- papryka słodka lub ostra,- oliwa z oliwek extra virgin,- żółtka jaj przepiórczych,- marynowane grzybki leśne,- ogórki kiszone,- cebula biała,- musztarda,- sos sojowy,- pieprz, może być kajeński,- tabasco.Na początku należy wyżyłować polędwicę lub kawałki z szynki jelenia.
Następnie mięso mielemy na sitku 4mm lub rozdrabniamy nożem.
Mięsko wstępnie przyprawiamy solą, pieprzem i papryką, dolewając odrobinę oliwy, a następnie wyrabiamy masę. Z masy robimy kuleczki, które spłaszczmy i robimy dołek na żółtko.Układamy na talerzyku. Do każdej porcji mięsa na talerzu podajemy drobno posiekane ogórki kiszone i dużo cebulki białej oraz nie powinno zabraknąć grzybków. Należy również podać do tego musztardę, sos sojowy oraz do wyboru pieprz i tabasco.Tatar według upodobań można jeść z grzankami posmarowanymi masłem od krówki lub chlebem, jak kto woli. Można też spożywać bez pieczywa z kieliszkiem wytrawnego czerwonego wina albo nalewki myśliwego.
środa, 02 marca 2011, beiotpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisyMielonka z dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, soleniePolędwiczki z warchlakaPolędwica i szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z kaczkiDzika kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL Wood.nPisz blogzamów newsletter