Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Chleb polskiPancetta affumicata rotolo Włochy »
Smalec z
pomidoramiSkładniki:-
boczek wieprzowy,-
cebula,-
papryka słodka-
pieprz mielony,-
suszone pomidory,-
bazyliaBoczek pokroi w kostkę:
Następnie zemleć na sitku 6mm:
Cebulę pokroić w kostkę:
Boczek zmielony włożyć do garnka i wytapiac na małym ogniu. Po roztopieniu dodać
przyprawy wg. smaku i
cebulę oraz
pomidory suszone.
Gotować jeszcze ok 10-15 min.
Nalać do słoików lub innych naczyń:
Odstawić do ostygnięcia. W trakcie stygnięcia odwracać co jakiś czas słoik dnem do góry w celu równomiernego rozłożenia składników w tłuszczu.
Smacznegoczwartek, 10 lutego 2011, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter