ßßß
Solanka:- sól 70g/kg- czosnek- pieprzRybę wypatroszyć, włożyć do zalewy na 24h w temp ok 7 stopni, czyli w lodówce.Następnie wyjąć i osuszyć.
Natrzeć rybę ziołami np. prowansalskimi, tymianek, bazylia...Po wstępnym suszeniu na wolnym powietrzu można włożyć do rozgrzanej wędzarni i suszyć do momentu, aż skóra będzie sucha jak pergamin.Teraz można zacząć dymić. Wędzić ciepłym dymem o temp. ok 50 stopni przez ok 6h. Następnie podnieść temp do 80 stopni, aby wewnątrz najgrubszego mięśnia ryba uzyskała co najmniej 62 stopnie.
Smacznegoczwartek, 19 sierpnia 2010, beiotpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisyMielonka z dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, soleniePolędwiczki z warchlakaPolędwica i szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z kaczkiDzika kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL Wood.nPisz blogzamów newsletter