ßßß
Przepis na ok 30sztCiasto:- 0,5 kg mąki- 250 g masła- 2 jaja- 200 g śmietany ekologicznej- 25 g drożdży- 100 g ciepłego (ale nie gorącego) mleka- pół łyżeczki cukru- łyżeczka soli- 1 żółtko do posmarowania uformowanych kibinów- 0,5 szklanki cukruSposób wykonania ciasta i przygotowania pierożków był opisany tutajFarsz:- jabłka- 2 łyżeczki mielonego cynamony,-0,5 łyżeczki mielonych goździków,- 1 paczka cukru waniliowego- 5 łyżeczki cukru trzcinowego (najlepiej według własnych upodobań),- łyżeczki startej skórki cytrynowejSypkie składniki wymieszać i obsypać nimi pokrojone jabłka.Wykonanie różni się wyłącznie nadzieniem oraz posypką.
Smacznegobenaśroda, 28 lipca 2010, beiotpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisyMielonka z dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, soleniePolędwiczki z warchlakaPolędwica i szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z kaczkiDzika kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL Wood.nPisz blogzamów newsletter