Popularne kąski, które uwielbiają zarówno dzieci jak i dorośli. Popularna, oryginalna ich wersja jest oczywiście tworzona z kurczaka, jednak dlaczego nie zrobić jej w wersji rybnej...Ryba w takiej postaci zasmakuje nawet tym którzy za nimi nie przepadają, a i maluchom będzie łatwiej "przemycić" rybkę na obiad.3-4 filety z białej rybykoperek suszonypieprzsólpanierka:ok. 2/3 szklanki mąki pszennejok. 1/4 szklanki bułki tartejok. szklanka płatków kukurydzianychjajko + ok. 3 łyżki mlekaolej do smażeniaRyby pokroić w nieregularną dużą kostkę i i każdy kawałek pokryć przyprawami.Odstawić do lodówki na minimum 30 minut.Jajko wymieszać z 3 łyżkami mleka.Płatki kukurydziane drobno kruszymy (można je np. umieścić w szczelnym foliowym woreczku i rozgnieść za pomocą wałka kuchennego).Kolejno zanurzać kawałki ryby najpierw w mące, później w jajku, a następnie obtaczać w bułce tartej wymieszanej ze skruszonymi płatkami kukurydzianymi i od razu kłaść na rozgrzany olej. Smażymy ok. 4-5 minut z obu stron na złoty kolor.Nuggetsy podajemy z dowolnymi sosami (np. sos słodko-kwaśny, sos słodki chili) oraz ziemniakami w dowolnej postaci.