Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt : [email protected]Blog > Komentarze do wpisu« Dorsz w ...Torciki jabłkowe »Bardzo szybka i łatwa w przygotowaniu przekąska.Cóż więcej pisać,musicie spróbować.Składniki:20 dkg wędzonego łososia1 czerwona cebula5-6 rzodkiewek20 dkg sera feta1/2 cytryny2 cykorienatka pietruszki3 łyżki jogurtu naturalnego1 łyżeczka majonezusól i pieprzWykonanie:Cebulę,rzodkiewkę i ser feta pokroić w drobną kostkę.Wyciskamy sok z cytryny i smarujemy nim łososia a następnie kroimy go również w dość drobną kostkę.Wszystko razem mieszamy,dodajemy posiekaną pietruszkę,jogurt ,majonez i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.Cykorię myjemy i dzielimy na listki ( odcinamy twardy i gorzki głąb)Na każdym listku układamy porcję sałatki.Rada: Najlepiej wybierać jasne główki cykorii,zielone są bardziej gorzkie.wtorek, 15 października 2013, kozakownapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..." Ciasteczka ..." Torty "" Torty "" Kotlety ...Reklama w interneciePisz blogzamów newsletter