Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu«
Cukina z
papryką ...
Orzechowo-
serowy »

Składniki:10 ząbków
czosnku6 grubszych
ogórków6
marchewek4
ostre papryczki5 małych
cukiniiZalewa:300 ml
octu600 ml
wody6 łyżeczek
soli1 łyżeczka nasion
kopru2 łyżeczki
gorczycy1 łyżeczka
pieprzu ziarnistego kolorowegoWykonanie:
Cukinie,
ogórki,
marchew oczyścić i pokroić wzdłuż na 6 części.
Wodę zagotowujemy,przykręcamy płomień i wrzucamy obrany
czosnek.,gotujemy 5 min.Następnie dolewamy
ocet,dodajemy
sól i zagotowujemy.Do słoików układamy pokrojone warzywa (układamy "na baczność" ) następnie wsypujemy
przyprawy i po kilka ząbków ugotowanego
czosnku.Przygotowane pikle zalewamy zimną zalewą,zakręcamy i pasteryzujemy około 10 min.Tak przygotowane pikle idealnie nadają się jako przekąska lub dodatek do
mięs,kanapek itp.

środa, 25 września 2013, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie


Pisz blog
zamów newsletter