Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu« Zapiekany ...Pikle angielskie I »Ostatnio na blogu panowała cisza i było to sprawione nieposłuszeństwem komputera a mianowicie totalnym jego padnięciem jeżeli można tak to nazwać.Na szczęście udało się odzyskać zdjęcia,a miałam ich ostatnio dość dużo nagromadzone.A więc kryzys zarzegnany i wracam z wieloma ciekawymi propozycjami.Nastała jesień a więc czas
przetworów,dziś jedna z propozycji,polecam,jest naprawdę pyszna.

Składniki:2 kg
cukini1 kg
papryki1/2 kg
cebuliZalewa : 1 szkl.
octu 10%1 litr
wody1/2 litra
soku jabłkowego z kartonusok z 1
cytryny20 dkg.
cukru3 łyżki
soli2 łyżki
curry ( płaskie)3 łyżki
gorczycy3 ziarenka
ziela angielskiego6 ziaren
pieprzuWykonanie:
Cukinie,
papryki,
cebule czyścimy i kroimy w paski.
Ocet,
wodę,
sok jabłkowy i
cytrynowy oraz wszystkie
przyprawy mieszamy.Zalewamy pokrojone warzywa i zostawiamy na noc pod przykryciem.Następnego dnia gotujemy wszystko razem przez 2 min.Gorące wkładamy do słoików,zakręcamy i pasteryzujemy.Można próbować po 4-5 dniach.

wtorek, 24 września 2013, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie


Pisz blog
zamów newsletter