Wykonanie
Dzisiaj przygotowałam na szybko warzywa zapiekane w piekarniku. Jeśli macie grill elektryczny, to jest to też super opcja do wykorzystania ;)
PRZEPIS:Składniki:1
cukinia1
papryka2
marchewki1 słodki
ziemniak0,5
kalafiorapieczarki, ja miałam około 7 sztukMożecie dodać jeszcze inne warzywa, wedle uznania
olej rzepakowysok z cytrynyprzyprawy:
pieprz czarny mielony,
słodka papryka,
czosnek świeży lub granulowany,
suszona pietruszka,
rozmaryn,
anyżsól1. Wszystkie warzywa kroimy w dosyć duże kawałki.2. wrzucamy do dużej miski, posypujemy sporą ilością wszystkich przypraw, skrapiamy
sokiem z cytryny i około 2 max 3 łyżki
oleju i
sól do smaku3. Dokładnie mieszamy i wykładamy na blachę do pieczenia4. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika w 1800-200 st. C i pieczemy 15 minut z termoobiegiem, kontrolując czy warzywa są wystarczająco miękkie. Ja lubię jak są jeszcze stosunkowo surowe, co też i Wam polecam
...i GOTOWE !!!