ßßß
PRZEPIS:Składniki:1 cukinia1 papryka2 marchewki1 słodki ziemniak0,5 kalafiorapieczarki, ja miałam około 7 sztukMożecie dodać jeszcze inne warzywa, wedle uznaniaolej rzepakowysok z cytrynyprzyprawy: pieprz czarny mielony, słodka papryka, czosnek świeży lub granulowany, suszona pietruszka, rozmaryn, anyżsól1. Wszystkie warzywa kroimy w dosyć duże kawałki.2. wrzucamy do dużej miski, posypujemy sporą ilością wszystkich przypraw, skrapiamy sokiem z cytryny i około 2 max 3 łyżki oleju i sól do smaku3. Dokładnie mieszamy i wykładamy na blachę do pieczenia4. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika w 1800-200 st. C i pieczemy 15 minut z termoobiegiem, kontrolując czy warzywa są wystarczająco miękkie. Ja lubię jak są jeszcze stosunkowo surowe, co też i Wam polecam
...i GOTOWE !!!
