ßßß Cookit - przepis na Tort na Sylwestra

Tort na Sylwestra

nazwa

Wykonanie

A może na Sylwestra zwyczajny torcik -polecam
SKŁADNIKI
Na biszkop
4 jajka
1 szklanka cukru
1,5 szklanki mąki pszennej
łyżeczka proszku
WYKONANIE
Pieczemy dwa biszkopty
Jajka i cukier miksujemy do momentu aż masa będzie pulchna. Dodać mąkę zmieszną z proszkiem do pieczenia. do drugiego biszkopta dodajemy kakao. Jeżeli masa jest zbyt gęsta można dodać troszkę mleka. Kiedy masa jest gotowa, przygotowujemy tortownicę. (Smarujemy ją margaryną i posypujemy bułką tartą) Ciasto wstawiamy do piekarnika ( nie trzeba go wcześniej nagrzewać!) i ustawiamy na 170 stopni. Pieczemy 35 minut.MASA!
MASA
Dwa budynie ugotować w połowie zalecanego mleka , wystudzić. Masło utrzeć z ok. szklanką cukru pudru. Do utartej masy dodawać po łyżce budyniu, ucierać. Ok szklanki zmielonych orzechów zaparzyć gorącym mlekiem dodać do masy ucierać. Masę podzielić na dwie części , do jedenj doadć kakao, przekłądac na przemian placki, oczywisćie przekrojone na połowę. Udekrować wg. uznania.
SMACZNEGO
Źródło:http://pozytywniesmakuj.blox.pl/2013/12/Tort-na-Sylwestra.html