Wykonanie
A może na Sylwestra zwyczajny torcik -polecam


SKŁADNIKINa
biszkop4
jajka1 szklanka
cukru1,5 szklanki
mąki pszennejłyżeczka proszkuWYKONANIEPieczemy dwa
biszkoptyJajka i
cukier miksujemy do momentu aż masa będzie pulchna. Dodać
mąkę zmieszną z
proszkiem do pieczenia. do drugiego
biszkopta dodajemy
kakao. Jeżeli masa jest zbyt gęsta można dodać troszkę
mleka. Kiedy masa jest gotowa, przygotowujemy tortownicę. (Smarujemy ją
margaryną i posypujemy
bułką tartą) Ciasto wstawiamy do piekarnika ( nie trzeba go wcześniej nagrzewać!) i ustawiamy na 170 stopni. Pieczemy 35 minut.MASA!MASADwa budynie ugotować w połowie zalecanego
mleka , wystudzić.
Masło utrzeć z ok. szklanką
cukru pudru. Do utartej masy dodawać po łyżce budyniu, ucierać. Ok szklanki zmielonych
orzechów zaparzyć gorącym
mlekiem dodać do masy ucierać. Masę podzielić na dwie części , do jedenj doadć
kakao, przekłądac na przemian placki, oczywisćie przekrojone na połowę. Udekrować wg. uznania.SMACZNEGO