ßßß
SKŁADNIKIBiszkop:1 szklanka maki przennej1 szkalnka cukru6 jajek2 opakowania kisielu o smaku pomarańczy1 1/2 proszku do pieczeniaMasa mandarynkowa:2 puszki mandarynek2 opakowania kisielu o smaku pomarańczy2 opakowania galaretki pomarańczowejMasa śmietankowa:3 szklanki mleka3 opakowania bitej smietany w proszku2 opakowania galaretki cytrynowejPonadto:2 opakowania ciastek typu delicjetłuszcz do wysmarowania blaszkipapier do pieczeniaSPOSÓB WYKONANIABiszkopt:Białka ubić dodać żółtka oraz cukier. Makę wymieszać z kisielem i proszkiem do pieczenia delikatnie połązyć. Blaszkę natłuścić wyłożyć papierm. Ciasto przelać do formy, piec 30 min w temperaturze 180 CMasa mandarynkowa:Do soku z mandarynek dolać tyle wody, aby uzyskać 4 szklanki płynu. Ugotować kisiel, wsypać galaretkę , wymieszac zmandarynkami.Masa śmietankowaGalaretki rozpuścić w szklance wody,śmietanę ubić na mleku, dodać tężejącą galaretkę, wymieszać.Na ciasto wyłożyć masę mandarynkową, a następnie śmietanę. Na wierzchu ułożyć ciastka, Dowolnie udekorować.SMACZNEGO