Wykonanie
Ciasto drożdżowe :2 szklanki
mąki pszennej2 szklanki
mąki pelnoziarnistej25 g
drożdżyłyżeczka
cukruszklanka
mleka2
jajka4 łyżki
masłałyżeczka
soliNadzienie:4
cebule1
marchewka4 ząbki
czosnku3
kabanoskiłyżka
kminkusól do smaku
kmin rzymski mielony do smaku3 łyżki
oleju do smażeniaW garnuszku podgrzewamy
mleko.Do miski wsypujemy
mąki i robimy w środku dołek do którego kruszymy
drożdże,łyżkę
cukru i kilka łyżek ciepłego
mleka-mieszamy i posypujemy odrobiną
mąki na wierzchu rozczynu.Odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce.Po tym czasie dodajemy resztę składników wyrabiamy ciasto i odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce.
Cebulę obieramy,kroimy w
pióra i smażymy na patelni, dodajemy startej
marchewki oraz inne składniki-podsmażamy.Wyrośnięte ciasto ponownie zagniatamy i formujemy małe kulki które trzeba rozwałkować.Placuszki układamy na blasze wyłożonej pergaminem.Na środek ciasta nakładamy Farsz
cebulowy a boki smarujemy roztrzepanym
jajkiem.Pieczemy ok 20 minut w 190 stopniach.