Kruche ciasto:600g mąki200g masłapół kostki smalcu6 żółtek3 łyżki cukru pudruszczypta soli2 płaski łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżeczki cynamonu100g płatków migdałowychZ podanych składników zagnieść ciasto,schłodzić.Spód formy o wymiarach 26×26 wyłożyć pergaminem.Z 3/4 ciasta upiec spód.Temperatura 180 stopni 30 minut.Resztę ciasta połączyć z migdałami.0,5kg rabarbaru,pół szklanki cukru,2 galaretki truskawkoweRabarbar oczyścić z włókien,pokroić w kawałki.Smażyć na patelni z cukrem aż trochę z miękkie i odparuje płyn.Odstawić z gazu i dodać galaretki w proszku,wymieszać.Przestudzoną masę przełożyć na upieczone ciasto.Na wierzch ścieramy pozostałe ciasto z migdałami i pieczemy kolejne 30 minut.