Wykonanie
            To warstwy 
herbatników przełożone kremem gotowanym a wykończone warstwą 
mascarpone z dodatkiem nutelli . Wbrew pozorom nie jest za słodkie a wręcz idealnie wyważona 
słodycz. Sprawdzi się zarówno na Święta jak i bez okazji. Przepis z bloga Zjem to .

Składniki na masę :6 
żółtek2 szklanki 
mleka1 szklanka 
śmietany kremówki150 g 
cukruopakowanie 
cukru waniliowego ( 16 g )1 pełna łyżka 
maki pszennej3 pełne łyżki 
mąki ziemniaczanej200 g 
masła w temp. pokojowejPonad to :duże opakowanie 
herbatników250 g 
serka mascarpone2-3 łyżki nutelli
Żółtka, obie 
mąki i pół szklanki 
mleka dobrze wymieszać tak aby nie było grudek.Pozostałe 
mleko zagotowujemy z 
cukrami. Następnie dodajemy 
śmietankę i ponownie zagotowujemy. Kolejno wlewamy wcześniej przygotowane 
żółtka z 
mąkami i energicznie mieszamy. Całość ma się zagotować i zgęstnieć do konsystencji budyniu. Gotowy zestawiamy z ognia. Wierzch przykrywamy folią spożywczą tak aby dotykała wierzchu. Odstawiamy do ostygnięcia.
Masło ucieramy na białą, puszystą masę. Stopniowo dodajemy ostudzony 
budyń. Miksujemy aż całosć będzie jednolita i gładka. Odstawiamy.Na dno blachy o wymiarach ok 20x30 cm wykładamy warstwę 
herbatników. Wcześniej blaszkę można wyłożyć papierem do pieczenia lub folia aluminiową. Na wierzch 
herbatników wykładamy połowę kremu budyniowego. Na to kolejna warstwa 
herbatników i druga warstwa kremu. Na górze układamy ostatnią warstwę 
herbatników.
Serek mascarpone mieszamy z nutellą. Rozsmarowujemy na wierzchu ciasta. Całość można posypać delikatnie słodkim 
kakao lub startą 
czekoladą. Ciasto wstawiamy na noc do lodowki.Smacznego :)