ßßß Cookit - przepis na Desery

Desery

nazwa

Wykonanie

Desery
Crème brûlée
Klasyk francuskich deserów. Krem oparty na żółtkach, kremówce i wanilii. Swoją nazwę zawdzięcza karmelowej skorupce na wierzchu, powstałej z opalania brązowego cukru za pomocą specjalnego palnika.
Bezowe Petit Four
Pyszne bezowe, malutkie blaciki, przełożone intensywnie czekoladowym, nasączonym alkoholem, kremem z dodatkiem świeżych owoców sezonowych. Pięknie się prezentują i smakują wybornie!
Sorbet czereśniowy
Lody z karmelizowanym rabarbarem
Lody rabarbarowe
Karmelizowane gruszki pod owsianą kruszonką
Lody korzenne
Lody Snickers
Marmurkowe semi-freddo malinowe z bezami
Lody waniliowe (przepis II)
Sorbet malinowy
Batonik Snickers
Nugatowe semi-freddo z Toblerone
Lody z czarnego bzu
Lody bazyliowe
Lody miętowe z czekoladą
Sorbet brzoskwiniowy z szampanem
Shu
Beziki kawowe
Chrupiący deser wiśniowy
Sorbet z czarnej porzeczki
Lody jagodowe (bez maszyny)
Lody mleczne
Lody waniliowe
Sorbet nektarynowy
Sorbet truskawkowy
Lody śmietankowe
Kisiel truskawkowy
Kwiaty mniszka w cieście naleśnikowym
Źródło:http://jedzeniezpasja.com/index.php?p=2_12_desery