ßßß

Od dawna już nie kupuję gotowych kostek rosołowych, jestem posiadaczką Termomixa i w nim przygotowuję swoje "łyżeczki". Dla lubiących eksperymenty i wyzwania autorka bloga Moje pasje skąd i ja zaczerpnęłam przepis podaje jak zrobić "łyżeczki" bez urządzenia. Może nie jest ona zbyt fotogeniczna ale przynajmniej wiem co jem.Składniki400g podudzi z kurczaka (bez kości i skóry)110g selera50g marchwi40g cebuli40g pietruszki1 pomidor (pominęłam)1 ząbek czosnku50 ml białego wytrawnego wina1 liść laurowy1 goździk ( u mnie już zmielony)200g soli morskiej3 gałązki rozmarynu3 gałązki (same listki) pietruszki10g lubczykuPokrojone mięso miksuję, wyjmuję, wrzucam pozostałe składniki które również miksuję dodaję mięso gotuję około 30 minut i ponownie miksuję na jednolitą konsystencję. Przechowuję w lodówce do 3 miesięcy.