Wykonanie
Nie
jadłam curry od kilku lat, więc kiedy kupiłam
mleczko kokosowe, od razu wiedziałam, co przygotuję.No i chyba nie muszę mówić, że zasmakowało.. robiłam już kilka wersji, ale ta na razie najbardziej mi zasmakowała - i nie kierujcie się tym, że nie widać tego charakterystycznego sosu na zdjęciach, bo to kwestia a) głębokiej miski, b) dużej ilości warzyw ;)

Vegetable
currySKŁADNIKI:1/2
cebuli1 łyżeczka
oleju kokosowegomarchew1/2 słoiczka
pędów bambusagarść zielonej
fasolijarmuż6 łyżek
mleczka kokosowego + trochę
wody (kilka łyżek)1 łyżeczka czerwonej pasty
curry Tao tao (super skład ;))
ryż brązowypietruszkaWYKONANIE:
Fasolę podgotowujemy - musi być miękka.
Cebulę obieramy, siekamy i smażymy na
oleju kokosowym. Dodajemy pokrojoną
marchew,
fasolę,
pędy bambusa,
jarmuż i czerwoną pastę
curry, zalewamy
mleczkiem kokosowym i
wodą. Dusimy warzywa przez około 6-7 minut, w razie potrzeby dodając trochę
wody. Podajemy z
ryżem i posiekaną
pietruszką,
