Wykonanie

Składniki:
pomidory w puszce,biała i
czerwona fasola w puszce,
cukiniamarchewkostka rosołowa4
cebulki szalotki2 ząbki
czosnku2 l
wody2 łyżki
oliwysól,
pieprz,
bazylia


Przygotowanie:1.
Cukinię kroimy w plastry,
marchew w małe słupki,
cebulę w piórka, a
czosnek drobno siekamy.2. Do wrzącej
wody wrzucamy
kostkę rosołową i czekamy, aż się rozpuści.3. Do
bulionu dodajemy
pomidory z puszki i gotujemy 5 min.4. W tym czasie rozgrzewamy na patelni
oliwę i wrzucamy
cebulę z
czosnkiem. Czekamy aż
cebula się zeszkli, ale nie przysmaży.5. Do garnka, w którym gotuje się
bulion z
pomidorami dodajemy zeszkloną
cebulę i
czosnek razem z
oliwą z patelni. Gotujemy kolejne 5 min.6. Następnie dorzucamy
cukinię i
marchew. Są one najtwardsze, dlatego gotujemy ok.7-8 min.7. Na koniec dorzucamy
fasolkę białą i czerwoną i gotujemy jeszcze 5 min.8. Na koniec doprawiamy
solą pieprzem i
bazylią.










Podałam z grzankami z
chleba orkiszowego. Smacznego.