Wykonanie
Grillowana
pierś kurczaka z
pieczarkami portobello i prażonymi z
czosnkiem pestkami dyni na puszystym jaśminowym
ryżuMam dla Was bardzo dobre danie. Łatwe do przygotowania i bardzo, bardzo smaczne. Uwielbiam takie przepisy! Aromatyczne, esencjonalne i mięsiste. Nic dodać, nic ująć. Gorąco polecam!

Dla 2 osób przygotuj:2
piersi kurczaka4
pieczarki portobello1
szalotkę1 ząbek
czosnku1 pęczek
natki pietruszki6 dużych łyżek
oliwy z oliwekSzklanka
ryżu jaśminowego
Kurczaka potnij i grube paski, natrzyj 1 łyżką
oliwy oraz
solą i
pieprzem.
Pieczarki potnij na grube cząstki.
Szalotkę w drobną kosteczkę,
pietruszkę grubo posiekaj.Rozgrzej patelnię grillową do wysokiej temperatury i ugrilluj na niej
kurczaka na złoto. Powinno wystarczyć około 3 minuty z każdej strony. Następnie odłóż go na bok, żeby odpoczął.

Ugotuj szklankę
ryżu z 2 szklankami osolonej
wody, wg czasu podanego na opakowaniu lub do wchłonięcia całej
wody.Na rozgrzaną patelnię wlej
oliwę z oliwek, dodaj
szalotkę,
pestki dyni i
czosnek. Gdy
cebula się zeszkli dodaj
pieczarki. Całość smaż aż
pieczarki się zezłocą. Na koniec dodaj
kurczaka,
natkę pietruszki i wymieszaj. Obiad gotowy.Podawaj z
ryżem lub jeśli wolisz na grzankach. Smacznego!