ßßß
Dla 2 osób przygotuj:2 piersi kurczaka4 pieczarki portobello1 szalotkę1 ząbek czosnku1 pęczek natki pietruszki6 dużych łyżek oliwy z oliwekSzklanka ryżu jaśminowegoKurczaka potnij i grube paski, natrzyj 1 łyżką oliwy oraz solą i pieprzem.Pieczarki potnij na grube cząstki. Szalotkę w drobną kosteczkę, pietruszkę grubo posiekaj.Rozgrzej patelnię grillową do wysokiej temperatury i ugrilluj na niej kurczaka na złoto. Powinno wystarczyć około 3 minuty z każdej strony. Następnie odłóż go na bok, żeby odpoczął.
Ugotuj szklankę ryżu z 2 szklankami osolonej wody, wg czasu podanego na opakowaniu lub do wchłonięcia całej wody.Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę z oliwek, dodaj szalotkę, pestki dyni i czosnek. Gdy cebula się zeszkli dodaj pieczarki. Całość smaż aż pieczarki się zezłocą. Na koniec dodaj kurczaka, natkę pietruszki i wymieszaj. Obiad gotowy.Podawaj z ryżem lub jeśli wolisz na grzankach. Smacznego!