Wykonanie
Pierwszy, delikatniejszy w smaku, gdzie
brokuł nadaje charakteru.Drugi pikantny. Wersja troszkę po meksykańsku. Mi bardziej przypadł do gustu drugi wariant ze względu na pikantność potrawy jednak oba warte są spróbowania.

Składniki :2 duże
papryki czerwoneworeczek ugotowanego
brązowego ryżupuszka
tuńczyka w sosie własnym2-3 łyżki
przecieru pomidorowegokilka ugotowanych w osolonej wodzie różyczek
brokułapół
cebuliłyżka
masłaczosneksól,
pieprz,
papryka słodka i ostra
kukurydza,
czerwona fasola ok 2 łyżek
serek topiony śmietankowyWykonanie:
Ryż dzielimy na połowę, każdą mieszamy z połową puszki
tuńczyka.Wariant z
brokułem:
ryż i
tuńczyka mieszamy z
serkiem topionym,
solą,
pieprzem. Faszerujemy
paprykę. Na wierzch masy układamy
brokułaWariant meksykański
Ryż i
tuńczyka mieszamy z podsmażoną na
maśle cebulką,
kukurydzą,
fasolą,
przecierem pomidorowym,
przyprawami. Faszerujemy
paprykę. Wierzch można posypać
żółtym serem.Tak przygotowane
papryki układamy na wysmarowanej
olejem blaszce i pieczemy w 180 - 200 stopniach ok 30 minut.Smacznego