Steki z syropem klonowym:3 plastry boczku3 małe steki z polędwicy wołowej/wieprzowejząbek czosnku2 łyżki syropu klonowegosól i pieprzMarchewka w cydrze:2 średnie marchewki pokrojone na wstążkiłyżeczka czarnuszkiłyżka oliwy z oliwekpól szklanki wodypół szklanki cydru jabłkowegoZielony groszek z parmezanem:pól szklanki zielonego groszkułyżka startego parmezanułyżka masłaMarchewka:Rozgrzewamy oliwę na patelni i wrzucamy marchewkę. Czubryce rozcieramy w moździerzu. Gdy marchewka zacznie przybierać do patelni dolewamy odrobine cydru i wody ( aby marchewka była prawie w całości przykryta). Po wyparowaniu płynów znów dodajemy wodę oraz cydr i powtarzamy czynność, aż do momentu kiedy marchewka bedzie dość miękka. Wtedy dodajemy czarnuszkę i przez chwilę podsmażamy.Zielony groszek z parmezan:Groszek gotujemy we wrzącej w wodzie przez 5-6 min, a nastepnie odcedzamy. Do garnka dodajemy masło i parmezan i dokładnie mieszamy.Mini steki:Plastry boczku kroimy w drobną kostkę i smażymy na patelni (bez tłuszczu, gdyz wystarczająca ilośc wytopi sie z mięsa), aż bedzie chrupki. Wyjmujemy boczek z patelni (tłuszcz zostawiamy) i na rozgrzaną patelnie kładziemy ząbek czosnku i podsmażamy go przez około 3-4 min, aby tłuszcz przeszedł smakiem. Wyjmujemy czosnek i wkładamy steki oraz wlewamy syrop klonowy. Smażymy je według uznania i przed podaniem odkładamy je na chwile na bok, aby pózniej nie wypływała z nich krew. Pozostały sos podsmażamy prze 2 min, aby zgęstniał.