Wykonanie
Dzisiaj szykuje się dzień pełen wrażeń! Najpierw blogowe spotkanie z dziewczynami, następnie kolejny odcinek wspaniałej i smacznej akcji Happy Fooding - tym razem tematem naszej kolacji jest kolor biały, moim zadaniem jest zupa. Trzymajcie kciuki, aby wszystkim posmakowała! Na koniec dnia szykuje się jeszcze przedświąteczne spotkanie ze znajomymi. Lubię takie dni, dni wypełnione atrakcjami po same brzegi, od rana, aż do wieczora! Pogoda sprzyja, jest mroźno i
słonecznie, grudzień
daje radę w tym roku! Jeszcze tylko ucieszyłabym się, gdyby spadł śnieg. Dobrze, dobrze, czas mnie
goni, więc uciekam, a Was zostawiam z przepisem na pyszne smoothie! Kto powiedział, że takie
napoje możemy pić tylko latem? Dodatek
miodu i
imbiru sprawia, że smoothie rozgrzewa od środka, a
jabłko,
pomarańcza i
szpinak to naprawdę porządna dawka energii i witamin. A zimą bardzo nam są one potrzebne! Tak więc na zdrowie!
SMOOTHIE
SZPINAK-
JABŁKO-
POMARAŃCZ/Przygotowany w Speedcook'u/Przepis (jedna porcja):garść
świeżego szpinaku1
jabłko1
pomarańczaszczypta
cynamonu1 łyżka
miodu1 łyżka startego
imbiru1 łyżeczka startej
skórki z cytrynyPomarańczę obrać, podzielić na mniejsze części.
Jabłko pokroić w ćwiartki, pozbawić gniazd nasiennych.
Owoce wrzucić do naczynia miksującego. Dorzucić
szpinak,
cynamon,
miód, starty
imbir oraz startą
skórkę cytryny. Czas nastawić na 2 minuty, obroty na 4. Włączyć. Gotowe smoothie przelać do wysokiej szklanki.
Kochani! Przypominam i jednocześnie w dalszym ciągu bardzo, bardzo, bardzo, bardzo Was proszę o wsparcie mnie oraz mojej owsianki w Finale Konkursu Kulinarny Blog Roku 2013! Głosować możecie TUTAJ, wystarczy że zalogujecie się na stronie www.kulinarni.pl za pomocą facebook'a i klikniecie "głosuj" przy PIECZONEJ
JOGURTOWO-TRUSKAWKOWEJ OWSIANCE! Oprócz tego, że przyczyniacie się do spełnienia mojego marzenia to sami macie szansę wygrać świetne nagrody - do zgarnięcia sprzęt kuchenny!