Wykonanie

Już raz pokazywałam Wam pomysł na chlebek bez grama
mąki KLIK . Tym razem troszkę go zmieniłam, a inspirację zaczerpnęłam od Agaty z bloga Dietetyczne Fanaberie :) Sprawdzają się idealnie na śniadanie, obiad lub kolację. Jeśli nie lubicie zbyt wielu smaków na śniadanie to nie dodawajcie
oliwek, ponieważ są dosyć wyczuwalne.Składniki:chlebek:2 całe
jajka1 opakowanie
serka wiejskiego (150g)4 łyżki
jogurtu naturalnego4 łyżki
otrębów owsianych2 łyżki
otrębów pszennychposiekany
szczypiorek10 pokrojonych
oliwekdodatki:1 sparzony
pomidor3
rzodkiewki1
jajko ugotowane na twardo1/2 zielonego
ogórkaposiekany
szczypiorekzielona sałatasólpieprzPrzygotowanie:Wszystkie składniki na chlebek łączymy ze sobą. Przekładamy do wyłożonej papierem małej blachy do pieczenia, równomiernie rozprowadzamy, wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 15 min w 180 stopniach. Po upieczeniu wykładamy na 5 minut do wystygnięcia.Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Układamy według uznania na kanapeczkach i zajadamy
póki chlebek ciepły.Smacznego :)


