Wykonanie

Zawsze zabierałam się do przygotowania faszerowanych warzyw i w końcu udało mi się coś zrobić! Jest to klasyczny przepis, ale dzięki temu może się sprawdzić przy wielu potrawach, jak np.
makaron. Wystarczy dodać
jogurt,
śmietanę lub
serek topiony i mamy idealne danie :)Składniki:2 małe
cukinie0,5kg
mięsa mielonego1
czerwona papryka1
cebula1-2 ząbki
czosnku1 średnia
marchewPrzygotowanie:
Mięso mielone smażymy na
oliwie z oliwek.
Paprykę i
cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do
mięsa.
Marchew obieramy, myjemy i kroimy w drobne paseczki. Dosypujemy do farszu. Doprawiamy
solą,
pieprzem i 2 ząbkami
czosnku. Prużymy do momentu, aż
mięso będzie gotowe.
Cukinie myjemy, kroimy na pół, wydrążamy środek. Solimy i
pieprzymy. Układamy na blaszce, nakładamy farsz i pieczemy w 180 stopniach około 25min do miękkości
cukinii. Pod koniec pieczenia można posypać tartym
żółtym serem, ale nie jest to konieczne.Smacznego :)
