Wykonanie

Kochani!Dokładnie dwa lata temu napisałam do Was pierwszy raz, podzieliłam się pierwszymi zdjęciami, przemyśleniami. Zaczęłam się otwierać. Przez ten czas nauczyłam się wielu nowych rzeczy, zaczęłam zwracać większą uwagę na walory smakowe dań przygotowanych przeze mnie i nie tylko. Pierwszy raz w tym roku
brałam udział w licznych konkurs, a to przynosiło swoje efekty np. w postaci warsztatów kulinarno-fotograficznych, licznych książek kucharskich lub zwyczajnie mogłam sama siebie sprawdzić.W ciągu tego okresu napisałam do Was 293 posty, zyskałam 109 obserwatorów, na moją stronę wchodziliście już 150 773
razy, na facebooku mój profil polubiło 269 osób, a z tego 77% to kobiety, a 23% to mężczyźni. Jestem bardzo zadowolona z tych wyników i mam nadzieję, że będzie coraz lepiej!DZIĘKUJE WAM! :)Z tej okazji przygotowałam mały torcik dla Was i dla mnie, ponieważ uważam to za wspólny sukces.Składniki: /inspiracja Filozofia smaku /ciasto:1/2 szklanki
mąki pszennej1/2 szklanki
mąki pełnoziarnistej1 łyżeczka
sodki1
jajko1 szklanka
mleka1 łyżeczka
suszonego oregano1/2 łyżeczki
soli1/2 łyżeczki
pieprzugarść posiekanej
rukolirozgnieciony ząbek
czosnkuoliwa z oliwekfarsz:4 kostki
mrożonego szpinakugałka muszkatołowaząbek
czosnkusól,
pieprz100g
jogurtu greckiegoszczypiorekPrzygotowanie:Wszystkie składniki na ciasto łączymy za pomocą miksera w misce.
Szpinak rozmrażamy, wrzucamy do garnuszka, doprawiamy
solą,
pieprzem,
gałką muszkatołową, rozgniecionym ząbkiem
czosnku- mieszamy i czekamy,aż się zagotuje. Dopiero wtedy odstawiamy.W miseczce mieszamy
jogurt z posiekanym
szczypiorkiem i
pieprze. Chłodzimy.Na patelni rozgrzewamy
oliwę z oliwek i smażymy okrągłe placuszki. Gotowe przekładamy na ręcznik papierowy.Rozpoczynamy zabawę. Na talerzu układamy: placek, smarujemy
jogurtem, znowu placuszek,
szpinak, placuszek,
jogurt, placuszek,
szpinak i łyżka
jogurtu. Można zrobić jeszcze większą piramidkę, ale wydaje mi się, że taka jest odpowiednia :)Życzę smacznego i jeszcze raz dziękuje, że ze mną jesteście! :)


