Wykonanie
            
Jestem przekonana, że takie placuszki ożywią każdemu w jesienny poranek i dodadzą energii na cały dzień! Od samego rana pobudzamy nasz metabolizm m.in. dzięki łyżeczce 
cynamonu i dodatku 
śliwek. Nie wyobrażam sobie 
póki co pyszniejszego śniadania :) Wcześniej podawał je w ten sposób KLIK :)Składniki:2 
jajka1,5 szklanki 
mąkiłyżeczka 
sodkiszczypta 
soliszklanka puree z dyni0,5 szklanki 
mleka1,5 szklanki 
jogurtu naturalnego/maślankiłyżeczka 
cynamonuszczypta 
imbirudodatkowo:6 
śliwek1-2 łyżki 
kakao1 łyżka 
mioduPrzygotowanie:Do miski wbijamy 
jajka, dodajemy 
mleko, jogurt/maślankę i puree - miksujemy. Stopniowo dodajemy suche składniki i dalej mieszamy.Na nagrzaną i natłuszczoną patelnię wykładamy po łyżce ciasta i smażymy z obu stron, aż placuszki się zarumienią.Wydrążamy pestki ze 
śliwek, wrzucamy je do garnka i podgrzewamy razem z 
miodem. Na koniec dosypujemy 
kakao.Placuszki podajemy z 
serkiem wiejskim i czekośliwką.Smacznego :)

