Wykonanie
Planowałam podzielić się dzisiaj z
wami czymś innym, ale niestety nie zdążyłam zrobić zdjęć, ponieważ szarlotka została...zjedzona! W
sumie dobrze, ale była pyszna i chciałam się z
Wami nią podzielić, ale obiecuje, że następnym razem łapie natychmiast za aparat,a swoje łakomstwo zostawię na później :)
Póki co musicie zadowolić się delikatnymi placuszkami dyniowymi.Składniki:2
jajka1,5 szklanki
mąkiłyżeczka
sodkiłyżka
cukru brązowegoszczypta
soliszklanka puree z dyni0,5 szklanki
mleka1,5 szklanki
jogurtu naturalnego/maślankiłyżeczka
cynamonuszczypta
imbirudodatkowo:
jogurt naturalnymiódskórka pomarańczowaPrzygotowanie:Do miski wbijamy
jajka, dodajemy
mleko, jogurt/maślankę i puree - miksujemy. Stopniowo dodajemy suche składniki i dalej mieszamy.Na nagrzaną i natłuszczoną patelnię wykładamy po łyżce ciasta i smażymy z obu stron, aż placuszki się zarumienią.Podajemy polane
jogurtem,
miodem i obsypane
skórką pomarańczową.Smacznego :)