Wykonanie

Musiałam czekać cały dzień, żeby podzielić się z
Wami tym przepisem. To dla mnie kolejny debiut, ponieważ wcześniej nie udało mi się zrobić
kakaowych naleśników, ale przymierzałam się do nich wiele
razy! Dziś wyszły idealne. Jedną porcję zjadłam z
serem i
jabłkami, a drugą z
serem i musem
truskawkowym- uwielbiam! :)Składniki:2
jajka2 szklanki
mąkiokoło 0,5 litra
mlekaszczypta
soli2 łyżki
śmietany1,5 łyżki
kakao lub 2 czubate łyżeczki1
jabłko1
serek naturalnyPrzygotowanie:W garnuszku prużymy obrane i pokrojone w kostkę
masło z dodatkiem łyżeczki
miodu.
Jajka,
mąkę, sol,
śmietanę i
mleko łączymy ze sobą-
mleka wlewamy tyle, żeby ciasto nie było zbyt rzadkie! Na koniec dodajemy
kakao i ponownie łączymy.Na patelni rozgrzewamy
olej i smażmy cieniutkie naleśniki.Podajemy posmarowane
białym serkiem z ciepłymi
jabłkami i składamy w trójkąciki lub wedle własnego uznania. W końcu każdy lubi jeść naleśniki po swojemu i ze swoimi dodatkami :)Smacznego :)

