Delikatne, malutkie,słodziutkie i w sam raz do ozdoby wielkanocnej święconkiSkładniki:150 g masła3 jajaok. 3/4 szklanki cukru3/4 szklanki mąki pszennej3 budynie śmietankowe/bez cukru/1,5 łyżeczki/ płaskiej/ proszku do pieczeniakilka kropli aromatu śmietankowegocukier puder do posypania /lub lukier/Wykonanie:Małe foremki posmarować masłem i obsypać maką lub bułką tartą. Ilość foremek zależy od ich wielkości. Roztopić masło i pozostawić do ostudzenia . Mąkę połączyć z budyniem i proszkiem do pieczenia. Jajka ubić z cukrem /przy pomocy miksera/ na puszystą masę. Delikatnie połączyć masę jajeczną z mąką , a na koniec dodać schłodzone masło i aromat śmietankowy . Gotową masą wypełniać babeczki do połowy ich wysokości.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170°C. i piec ok.25-30 min./ zależy od wielkości foremek/Ostudzić, wyjąć z foremek i posypać cukrem pudrem.