Wykonanie

Aromatyczne , grillowane warzywa i chrupiące, rozpływające się w ustach
ciasto francuskie.

Niewiele składników, prosty sposób przygotowania potrawy i niesamowity smakowy orazwizualny rezultat. Do przyrządzenia tej tarty można użyć dowolnych , ulubionych warzyw,które nadają się do grillowania. Dużą rolę odgrywa tu również rodzaj użytego
sera,który powinien być przeznaczony do zapiekania. Dowolna kompozycja mieszanki
ziołowejpozwala na uzyskanie ulubionego smaku i aromatu tarty.

Składniki:1 opakowanie
ciasta francuskiego1
papryka żółta1
papryka czerwona1
cukinia1
bakłażan1
jajko2 łyżki
oliwy z oliwek100-150 g
żółtego sera150-200 g gęstego
sosu pomidorowegoulubiona
przyprawa ziołowa lub suszone
zioła prowansalskie / do smaku /
sól /do smaku

Wykonanie:Warzywa umyć.
Papryki pokroić w ćwiartki,
bakłażan i
cukinię w plastry.Warzywa posmarować
oliwą i grillować na patelni z obu stron.Doprawić do smaku i pozostawić do przestygnięcia.Schłodzone
ciasto francuskie wyłożyć do foremki / dno i boki/.Nakłuć widelcem, posmarować rozmąconym
jajkiem.Przestudzone warzywa dowolnie ułożyć na cieście.Polać
sosem pomidorowym i posypać
startym serem.Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 st.C i piec ok. 20-25 min.Upieczoną tartę przestudzić i pokroić.Doskonale smakuje również na zimno.
