ßßß Cookit - przepis na Paluchy z ciasta francuskiego

Paluchy z ciasta francuskiego

nazwa

Wykonanie

Moja dzisiejsza propozycja to szybka przekąska na zabawę karnawałową podawana solo lub do barszczu czerwonego jeśli nie macie czasu ani ochoty na przygotowanie kapuśniaczków czy krokietów. Łatwa w wykonaniu a bardzo smaczna i efektowna .
Przekąska na bazie ciasta francuskiego, które ja osobiście zawsze posiadam w zamrażalniku i w razie potrzeby jest zawsze pod ręką ( to tak na wszelki wypadek).
2 opakowania ciasta francuskiego
ser żółty w kawałku
papryka czerwona w proszku
zioła prowansalskie
sól
Ciasto rozwinąć, posypać przyprawami, solą.
Na ciasto zetrzeć ser żółty na grubych oczkach.
Na ciasto nałożyć drugi blat ciasta francuskiego.
Ciasto docisnąć do sera, można wałkiem.
Ciasto kroić na podłużne prostokąty szerokości 2 cm wzdłuż krótszego boku.
Paski ciasta zwijać w spiralkę, układać na blaszce do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 10-15 minut. Podawać ciepłe.
Źródło:http://kucharzenieedi.pl/paluchy-z-ciasta-francuskiego