W środku zimy odrobina słoneczka w szklanych pucharkach.Delikatny,smaczny, i orzeźwiający deser na każdą porę roku,ale pod warunkiem,że mamy pod ręką pyszny,dojrzały owocmango. W ostateczności możemy zastąpić go gotowym w syropie, ale.....zdecydowanie wolę świeży owocmango.Składniki:2 dojrzałe,obrane owocemango1 szklanka gęstego jogurtu naturalnego100 g serka ricotta3 łyżki wiórków kokosowych3 łyżki miodu2 łyżki soku z cytryny1 laska cynamonu50 g cukru200 ml wodycynamon w proszku do dekoracji /oraz szczypta szafranu/Wykonanie:Wodę zagotować z cukrem i laską cynamonu .Zmniejszyć ogień i gotować jeszcze ok.15 min.do otrzymania gęstego syropu.Owocemango pokroić w kostkę/część można odłożyć do dekoracji/dodać do gorącego syropu i gotować ok.5 min. Odstawić do wystudzenia,wyjąć laskę cynamonu. Twarożek wymieszać z jogurtem,miodem i sokiem z cytryny.Dodać wiórka kokosowe.Ostudzone owocemango nakładać na przemian z masą jogurtową do szklanych pucharków. Nakryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na ok.1-2 godz. Przed podaniem deser udekorować świeżymi plastrami mango i delikatnie posypać cynamonem.Mój deser posypałam dodatkowo szczyptą szafranu.