Wykonanie
Produkty:- 1,5 szklanki
wiórków kokosowych- ok. 500 ml
wody- szklanka
cukru (można dodać odrobinę więcej)-
cukier waniliowy- 3-4 łyżki
soku z cytryny- 2-3 łyżki
mioduSposób przygotowania:1.Gotujemy przez ok.15 minut 300ml
wody z wiórkami kokosowymi i
cukrem. Po tym czasie dodajemy resztę
wody ,
cukier waniliowy ,
sok z cytryny oraz
miód. Gotujemy to wszystko przez 25 minut. Pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Następnie masę przecedzić do butelki, słoika przez drobne sitko lub materiałową chustę ( bardziej polecam ten sposób , lecz brudzimy sobie ręce). Wstawić do lodówki. Po paru godzinach na powierzchni
syropu powstanie tłuszcz ( nie zawsze ) . Pozbyć się tłuszczu łyżką i cieszyć się smakiem
syropu ;)
Syrop idealnie pasuję do
napojów,
drinków oraz
kawy.Polecam PEPSI ( nie coca-cole) z
syropem kokosowym. Jest to raj dla osoby , która uwielbia smak
kokosa .Pozdrawiam ;)Michał