Wykonanie

Upały nie nastrajają do pieczenia. Przy piekarniku chyba umarłabym żywcem, choć nie
powiem, miałam w planach pieczenie.
Będę chyba musiała to przełożyć na inny dzień. Tymczasem zmieniając
plany zrobiłam torcik na zimno. Jogurtowa cytrynowa pianka, słodkie
winogrona i
galaretka z
białego wina. Przepyszne
trio świetnie się sprawdzi w upalne dni.Do nasączenia
biszkopów i zrobienia
winnej pianki użyłam białego
półwytrawnego wina CELEBRO FRANCE. Świetnie skomponowało się z
cytryną i
winogronami. Polecam Wam
wina CELEBRO nie tylko ze względu na wyjątkowy smak, ale również dlatego, że butelki są fajnie i czytelnie opisane. Na każdej znajdziemy symbole opisujące z jakimi daniami najlepiej smakują, co dla takiego laika w dziedzinie win jak ja, jest bardzo przydatne.Zachęcam do odwiedzenia strony Celebro na facebooku, tutaj; www.facebook.com/KlubCelebroSkładniki: na spód:opakowanie
biszkoptów2 łyżki
rumu1/3 szklanki
wina Celebro France (białe półwytrawne01 kopiasta łyżeczka
cukru pudruRum,
wino i
cukier puder wymieszać.
Biszkopty nasączać tak przygotowanym ponczem i układać na dnie tortownicy o średnicy 21 cm. na piankę:700 g
jogurtu naturalnego3 łyżki
cukru pudru1 łyżeczka skórki otartej z
cytryny4-5 łyżeczek
żelatyny200 g jasnych
winogron200 g ciemnych
winogronŻelatynę zalać 1/4 szlanki wrzątku, rozmieszać do dokładnego rozpuszczenia.
Jogurt zmiksować z
cukrem pudrem i
skórką z cytryny. Dodać przestudzoną
żelatynę, wymieszać dokładnie. Kiedy masa zacznie tężeć wylać ją na
biszkopty i ułożyć
winogrona. Odstawić do stężęnia. na
galaretkę:1/2 szklanki
wina Celebro France (białe półwytrawne)1/2 szklanki wrzątku2 łyżeczki
żelatynyłyżka
soku z cytryny 2 łyżeczki
cukru150 g mieszanych
winogronCukier rozpuścić we wrzątku. Dodać
żelatynę i dokładnie wymieszać. Dodać
wino. Na zastygłej piance ułożyć
winogrona i wylać tężejącą
winną galaretkę. Odstawić do zastygnięcia.

(wpis sponsorowany)