ßßß
Ciasto zwane także łabędzim puchem. Bardzo delikatne, lekkie kremowe. Kwaskowaty dżem i chrupiący kokos powodują, że nie jest mdłe. A masa z kajzerek, choć niespotykana, jest bardzo smaczna. Już sam budyń można podjadać łyżeczką:)*foremka 24*24 cmSkładniki: na biszkopt:4 jajka1 szklanka mąki1 szklanka cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia na krem:2 czerstwe bułki kajzerki3 szklanki mleka1/2 szklanki cukru100 g kokosu200 g masładodatkowo:słoiczek dżemu malinowego na posypkę:80 g kokosu1 łyżka masła1 łyżka cukruBiszkopt: Białka ubić z cukrem i nadal ubijając dodawać po żółtku. Mąkę i proszek przesiać, dodać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Wylać do formy wyłożonej papierem i piec około 30 minut w 175*C. Wystudzić i przekroić na dwa blaty.Bułki namoczyć w mleku, a kiedy zamienią się w papkę zmiksować blenderem i przelać do garnka. Dodać cukier i kokos i gotować około 5 minut, mieszając często. Wystudzić. Miękkie masło utrzeć do białości i powoli ucierając dodawać po łyżce budyniu z bułek. Oba blaty posmarować dżemem od strony wewnętrznej. Na dolny blaty wyłożyć 3/4 kremu i przykryć drugim biszkoptem dżemem do dołu. Resztę kremu rozsmarować na wierzchu. Kokos z cukrem uprażyć na maśle i wystudzić. Obsypać nim ciasto.