Wykonanie
Składniki:Masa kokosowa25 dag
kokosu10-15 dag
masła20 dag
cukru6 łyżek
mlekaMasa budyniowa1 l
mleka1 1/2 budyniu jasnego6 łyżek
cukru1 kostka
margarynyCiasto20 dag tłuszczu20 dag
cukru1/2 kg
mąki8 łyżek
mleka4
jajka1
proszek do pieczeniaWykonanie:Masa kokosowaWszystkie składniki składniki wymieszać w garnku i smażyć. Odstawić do wystygnięcia.Masa budyniowaPrzygotować
budyń według przepisu i wystudzić.
Margarynę utrzeć dodając stopniowo przestudzony
budyń.CiastoUtrzeć
masło z
cukrem i
żółtkami. Dodać
mąkę,
mleko nadal ucierając. Ubić pianę z
białek, dodać do ciasta i lekko wymieszać. Wyłożyć ciasto do foremki. Na ciasto nałożyć przestudzoną masę
kokosową i piec na złoty kolor w temp 180 stopni. Po upieczeniu ciasto ostudzić, przekroić i przełożyć masą budyniową.
Źródło:103 ciasta Siostry Anastazji