Wykonanie
Gdy tylko zobaczyłam przepis na tęczowe muffinki na kotlet.tv wiedziałam, że muszę je upiec. Są bardzo smaczne, do tego te kolory! Tak nie wiele nam trzeba by znów poczuć się jak dziecko :) Do oryginalnego przepisu dodałam
kokos co uważam za aromatyczną korzyść. Zapraszam!
SKŁADNIKI: (na 12 szt.)- 2 szklanki
mąki- 2/3 szklanki
cukru-
cukier waniliowy- 2 łyżeczki
proszku do pieczenia- 1/4 szklanki wiórek
kokosowych- 1 szklanka
mleka- 100g roztopionego
masła- 2
jajka- barwniki (czerwony, zielony, niebieski)Dodatkowo możesz udekorować je
serkiem mascarpone wymieszanym z
cukrem pudrem (przeciełam babeczkę na pół i posmarowałam masą).PRZYGOTOWANIE:W misce wymieszaj suche składniki (
mąkę,
cukry, proszek i
kokos). Dodaj
mleko, chłodne
masło i
jajka, wymieszaj niezbyt starannie (mogą być grudki). Ciasto podziel na 4 części w osobnych miseczkach, do
trzech dodaj szczyptę
barwnika spożywczego i wymieszaj. Do foremki włóż papilotki i nakładaj po łyżce z każdego koloru. Piecz w nagrzanym piekarniku do 180*C ok. 25 min. Smacznego!