ßßß
Ulubiony obiad mojego męża, kieszonki naleśnikowe nadziane farszem z kapusty kiszonej, pieczarek i boczku. Najlepiej smakują na ciepło z sosem czosnkowym.Składniki: na ciasto:1,5 szklanki mleka2 jajka150 g mąki1/2 łyżeczki soli na farsz:300 g kapusty kiszonej300 g pieczarek1 cebula100 g boczku wędzonego2 ząbki czosnkuwegetapieprzostra papryka na panierkę:mąkajajkobułka tartaolej do smażenia
Składniki na ciasto zmiksować i odstawić na kwadrans. Kapustę kiszoną zalać wrzątkiem i gotować przez 10 minut. Boczek i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć a następnie wrzucić pokrojone w plasterki pieczarki. Smażyć razem kilka minut. Dodać pokrojoną kapustę kiszoną i podsmażyć razem.
Z ciasta usmażyć cienkie naleśniki. Na połowę każdego naleśnika nakładać łyżkę farszu, rozsmarować.
Składać naleśniki w trójkąty i panierować jak kotlety. Smażyć i podawać na ciepło.