ßßß
Cookit - przepis na wiejskie kieszonki
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
wiejskie kieszonki
Składniki
Mleko
Jajko
Mąka
Sól
Kapusta kiszona
Pieczarki
Cebula
Boczek wędzony
Czosnek
Vegeta
Pieprz
Papryka ostra
Bułka tarta
Olej
Wykonanie
Ulubiony obiad mojego
męża
, kieszonki naleśnikowe nadziane farszem z
kapusty kiszonej
,
pieczarek
i
boczku
. Najlepiej smakują na ciepło z
sosem czosnkowym
.Składniki: na ciasto:1,5 szklanki
mleka
2
jajka
150 g
mąki
1/2 łyżeczki
soli
na farsz:300 g
kapusty kiszonej
300 g
pieczarek
1
cebula
100 g
boczku wędzonego
2 ząbki
czosnku
wegeta
pieprz
ostra papryka
na panierkę:
mąka
jajko
bułka tarta
olej
do smażenia
Składniki na ciasto zmiksować i odstawić na kwadrans.
Kapustę kiszoną
zalać wrzątkiem i gotować przez 10 minut.
Boczek
i
cebulę
pokroić w kostkę, podsmażyć a następnie wrzucić pokrojone w plasterki
pieczarki
. Smażyć razem kilka minut. Dodać pokrojoną
kapustę kiszoną
i podsmażyć razem.
Z ciasta usmażyć cienkie naleśniki. Na połowę każdego naleśnika nakładać łyżkę farszu, rozsmarować.
Składać naleśniki w trójkąty i panierować jak kotlety. Smażyć i podawać na ciepło.
Źródło:
http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2014/01/wiejskie-kieszonki.html
Przepisy powiązane
Krokiety z kapusta
Krokiety z kapusta
Krokiety z kapustą i pieczarkami
Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami
Łączna liczba wyświetleń
Składniki powiązane (0)