Wykonanie
Kolejna odsłona
mięsa mielonego, tym razem z dodatkiem
fety.

Składniki:1/2 kg
mięsa mielonego (ja użyłam wieprzowe)2
czerwone cebulesólpieprz200 gr
fety500 ml passaty1 kulka
mozzarelli3 ząbki
czosnku1
marchewka1 łyżkę
natki pietruszkiłyżka
oleju3-4 łyżki
bulionu lub
wody100 gr zielonej
fasolki1
jajkoMięso wkładamy do miski dodajemy 2 zmiażdżone ząbki
czosnku, 1 poszatkowana w drobną kostkę
cebulę,
sól,
pieprz, 150 gr pokruszonej
fety,
natkę pietruszki,
bulion oraz
jajko. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Formujemy klopsiki (9). Piekarniki nagrzewamy do 180 stopni C. Na dno naczynia żaroodpornego wkładmay
cebule pokrojoną w piórka, zmiażdżony
czosnek,
marchewkowe talarki, wszystko polewamy
olejem, następnie na warzywa kładziemy klopsiki i pieczemy przez około 40 minut, po tym czasie dolewamy passatę, na każdy kawałek
mięsa kładziemy plaster
mozzarelli, posypujemy resztą
fety i upychamy pomiędzy klopsy podgotowaną
fasolkę. Zapiekamy 20 minut w 200 stopniach C. Do
mięsa możemy podać ugotowany
makaron świderki, który wsypujemy do sosu.