Wykonanie
Dzisiaj zapraszam na wyśmienite danie obiadowe czyli skrzydełka z
kurczaka z
młodą marchewką i
porem, potrawę która dobrze z
ryżem ugotowanym na sypko lub
ziemniakami a co najważniejsze jest smaczna i łatwa do przyrządzenia.

składniki na 3 porcje10 skrzydełek z
kurczaka80 dag
młodej marchewki2
pory2 łyżki
przyprawy do kurczaka1/2 kostki
margaryny1 i 1/2 szklanki
bulionuprzepisSkrzydełka myjemy osuszamy , posypujemy
przyprawą do kurczaka i obsmażamy na połowie
margaryny na złoty kolor .Wyjmujemy na półmisek.
Marchewkę i
pora kroimy w talarki. Pozostałą część
margaryny rozpuszczamy na tej samej patelni na której smażyliśmy skrzydełka, wrzucamy
marchewkę i
pora i dusimy około 10 minut.Skrzydełka przekładamy do żaroodpornej formy, na nich układamy uduszone warzywa i podlewamy szklanką
bulionu. Skrzydełka wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st.C i pieczemy 30 minut.W połowie pieczenia podlewamy je pozostałą częścią
bulionu .Tak przygotowane danie najlepiej smakuje z
ryżem lub
ziemniakami .