ßßß
Składniki:1/2 litra bulionu warzywnego1 nieduża marchewkaok. 10 cm zielonej części poraprzyprawa do kurczaka4-5 pałek kurczaka (ja miałam tylko dwie, ale podana ilość składników spokojnie wystarczy na 5 sztuk)2 szklanki ryżuNagrzać piecyk na 200 stopni CSurowy ryż przesypać do naczynia żaroodpornego i zalać ciepłym bulionemMarchewkę pokroić w plasterki, a por w piórkaPałki kurczaka natrzeć przyprawą do kurczaka. Nie dodawałam już soli i pieprzu, użyłam tylko tej przyprawy)Dodać pokrojone warzywa
Wstawić danie do piekarnika i piec ok. 45 minut. Można dłużej, ale ryż może się rozgotować. Akurat w tym daniu mi to nie przeszkadzało, a piekłam godzinę. Wydaje mi się jednak, że 45 minut wystarczy - sprawdźcie według siebie :)
Podałam z kiszonym ogórkiem domowej roboty :)Smacznego :)W myśl akcji: