Wykonanie

W końcu zrobiło się cieplej! Uwielbiam
słoneczne i niezbyt ciepłe lato!
Słoneczna, letnia aura nie zachęca mnie do zbytniego rozpisywania się. Zresztą, kto by to czytał? Wszyscy na urlopach, albo na działkach, stawach, w parkach, ogrodach zoologicznych...Czas regeneracji i katorga dla skóry (opalanie się, każdy wie, że szkodzi, ale tak mało osób się nad tym zastanawia).Dlatego proponuję wam zdrową, lekką i pyszną przekąskę
marchewkową. Oprócz walorów
smakowych marchew ma w sobie karoten, który pomaga uzyskać mojej skórze ładny kolor bez udziału słońca.Przecież każdy wie, że ja wychodzę dopiero po 18, prowadzę nocne życie i
piję ludzką krew. Dlatego nie
mogę się opalać… to takie oczywiste! :)Składniki na porcję:200g
marchewki1 łyżeczka
oleju1/2 łyżeczki
cynamonusól,
pieprz,
ostra papryka w proszku
Marchew pokroić na plasterki albo w słupki. Wymieszać z
olejem (można go dodać więcej),
cynamonem,
solą,
pieprzem i
ostrą papryką.Piekarnik nagrzać do 200 C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, rozłożyć na nim
marchewkę (cienką warstwą) i piec przez 30 minut.Do
marchewki podłam doprawiony
ketchup z chickenburgera :doprawiony
ketchup, składa się z:
ketchupu,
koncentratu pomidorowego,
soli czosnkowej,
chilli w proszku i zmielonej
włoszczyzny .